Corona maatregelen bij communicatietrainingen

28 mei 2020

Om besmetting van het Coronavirus tijdens mijn trainingen en workshops te voorkomen en deelnemers een veilig gevoel te geven, neem ik momenteel, in lijn met de aanbevelingen van het RIVM en in overleg met mijn opdrachtgevers, de volgende voorzorgsmaatregelen:

  1. De deelnemers ontvangen voorafgaand aan de training per mail de vragenlijst gezondheidscheck van het RIVM met de vraag zich af te melden als zij ergens “ja” op moeten antwoorden.
  2. De groepsgrootte is afhankelijk van de grootte van de cursusruimte. De stoelen moeten 1,5 m van elkaar kunnen staan en er dient voldoende loopruimte te zijn.
  3. De trainingen vinden plaats in cursusruimtes met een natuurlijke luchtventilatie.
  4. Er komen zo nodig looproutes voor binnenkomst, weggaan en toiletbezoek.
  5. Bij binnenkomst en afscheid nemen wordt, op een andere persoonlijke wijze dan handen schudden, blijk gegeven van begroeting, respect of waardering.
  6. In de cursusruimte is desinfecterend materiaal aanwezig zoals papieren doekjes en reinigingsspray en handgel. De deelnemers kunnen hiermee bij aanvang van de training desgewenst hun tafel en armleuningen schoonmaken. Ook worden hiermee regelmatig deurklinken, en handvatten van koffie- en theekannen e.d. gereinigd.
  7. Ik vermijd oefeningen waarbij fysiek contact noodzakelijk is.
  8. Tot slot: bij een opleiding of coaching aan individuele cursisten bestaat de mogelijkheid om de bijeenkomst online te laten plaatsvinden.

Hopelijk zijn we met deze voorzorgsmaatregelen in staat om op verantwoorde wijze alle geplande trainingen vanaf eind mei 2020 door te laten gaan en ook weer nieuwe trainingen en workshops in te plannen.